Recept: Ovesná kaše s ovocem

17. dubna 2013 v 10:33 | Sentencia |  Recepty
Omlouvám se, že teď na blog kašlu, ale zkrátka není čas. Bakalářka je důležitější (dneska ji s největší pravděpodobností dopíšu, volejte sláva). Mám tu pro vás dnes proto jen takovou rychlovku, která je výborná třeba k snídani nebo na svačiny. Příprava zabera tak 15 minut, celková cena je naprosto směšná a je to opravdu mňamka.

Občas jsem neodolala a koupila si v obchodě ovesnou kaši, kterou pak stačilo jen zalít horkou vodou. Cena za 4 sáčky byla nehorázná, ale já si říkala, že jednou za čas... no co. Časem mi to ale začalo vadit. Navíc jsem si pak stejně do vzniklé kaše ještě krájela vlastní ovoce, tak jsem si řekla, že zkusím udělat domácí ovesnou kaši. 450 g balíček ovesných vloček stojí cca 14 korun, na jednu porci dávám hrníček mléka + nějaké to ovoce, tak si přepočítejte, kolik peněz tím člověk ušetří. Navíc přesně ví, co do kaše dává a může si jí udělat podle svých chutí. Tady je recept na mou "standardní" kaši.

Potřebujete:
-ovesné vločky
-mléko
-sůl, cukr
-banán (můžete ale zvolit jakékoliv čerstvé i sušené ovoce, rozinky, oříšky... fantazii se tu meze opravdu nekladou)
-řepný sirob

Postup:
Na jeden hrníček mléka dejte cca 3/4 hrníčku vloček. Přidejte špetičku soli a přiměřeně cukru podle chuti (já dávám 1 polévkovou lžíci, protože pak doslazuju ještě sirobem). Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte cca 10 minut, dokud nebude mít kaše vámi požadovou konzistenci. Během doby, kde se kaše začíná vařit, si nakrájejte banán, nebo jiné, vámi zvolené ovoce na malé kousky. Ty pak promíchejte s hotovou kaší a zakápněte dvěmi lžičkami řepného sirobu.


Jak si kaši dochutíte, je ale jenom na vás - přítel si do ní třeba přidává granko, super jsou místo banánu sušené brusinky, můžete přidat i oříšky nebo trochu skořice...

Nechte si čvachtat :)
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 renuška renuška | Web | 17. dubna 2013 v 11:04 | Reagovat

Safra safra, popis je jednoduchý, ale nevím, jestli bych doma uspěla. Asi někdy nejdřív ochutnám a pak se uvidí ;-).

2 Adiiinka Adiiinka | Web | 17. dubna 2013 v 19:51 | Reagovat

No, nemuselo by to být špatné... já si ovesné vločky občas dávám do jogurtu a nebo jen tak změklé vodou s ovocem... ke granku vidím jako jedinou možnost krupicovou kaši a ta je výborná! :)

3 Sentencia Sentencia | Web | 18. dubna 2013 v 14:06 | Reagovat

[1]: Když jsem s tím já uspěla u Milana, rozumíš u Milana, který všechno relativně zdravě vyhlížející naprosto ignoruje, tak ty musíš doma uspět taky :) Říkám, dal si do toho granko a byl naprosto spokojenej :)

[2]: já právě zase ty s vodou nemusím a víc mi vyhovuje mléko. Líp to chutná a víc zasytí.

4 víla víla | Web | 19. dubna 2013 v 7:13 | Reagovat

Jak se na to dívám, tak jediné, co bych z toho s chutí snědla je ten banán :D
A jestli už jsi tu bakalářku dopsala tak volám sláva a moc gratuluji :))

5 Michelle Michelle | Web | 20. dubna 2013 v 22:02 | Reagovat

ovesnou kaši mám ráda. když mám čas, taky si udělám domácí :) ale nedáváme tam sirob, ani ho nekupujeme. když mám doma nutellu, tak si kaši douchucuju tou :D
jenak držím palce s bakalářkou :)

6 Kejm Kejm | Web | 27. dubna 2013 v 17:47 | Reagovat

miluju ovesné kaše

7 Claire Claire | Web | 26. května 2013 v 9:32 | Reagovat

Dneska jsem se konečně dostala k vyzkoušení tvého receptu a nemůžu si ho vynachválit :) Místo normálního cukru jsem tam dala vanilkový a místo banánu jahody a je to vynikající :)

8 Sentencia Sentencia | Web | 26. května 2013 v 9:40 | Reagovat

[4]: každému to holt nesedne, ale vážně to chutná líp, než vypadá :)

[5]: s tou by to taky nemuselo být vůbec špatný. Určitě vyzkouším :)

[6]: já poslední dobou taky :)

[7]: jé, tak to jsem moc ráda, že ti chutná. Tvoje kombinace musí být taky super a jakmile budou jahody, tak jí taky zkusím :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama